avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am depus dosar de somaj azi 27,05,2025, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am depus dosar de somaj azi 27,05,2025, incetarea ...

Buna ziua!
Am depus dosar de somaj azi 27,05,2025, incetarea activitatii fiind cu 19.05.2025, timp partial de munca 4 h, si mi-a fost respins pe motiv ca nu l -am depus in data desfacerii CIM -ului, desi nu este trecut nicaieri acest termen, eu am gasit doar termenul de 10 zile de la incetare pentru cei cu timp partial!
Este corecta respingerea dosarului pe acest motiv, ma ajutati cu o lege sau alineat oficial pentru acest termen de depunere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 28 Mai 2025
Unde ati gasit asa ceva ?
In legea 76/2002!

Cornel Vasile a scris:

Unde ati gasit asa ceva ?

Art.34 alin.1 lit.a din Legea76/2002 , mentioneaza ca, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii.
Prin urmare, la data depunerii cererii dvs nu indeplineati aceasta conditie.
Vă mulțumesc!
Voi discuta cu un avocat fiindcă pe mine mă depășește cum din acest aliniat eu tb sa ghicesc că tb sa depun dosarul în ziua incetarii...am 3 ani și 8 luni munciti la această firma, ultimii 2 și 2 luni part time ...pe mine mă interesează unde scrie în lege negru pe alb că dosarul trebuie depus în ziua incetarii... am 12 luni lucrate in ultimele 24, am chiar 24 din 24!
In plus ei nici măcar nu îți iau în seamă luna apr și mai 2025 deoarece nu erau depuse declarațiile ANAF, și atunci despre ce vorbim!
O sa contactez un avocat și voi merge mai departe și voi contesta decizia de respingere a dosarului....eu nu înțeleg din lege și de nicăieri de acest termen, dpmdv este doar o interpretare a legii, este o lipsă gravă de neinformare/dezinformare( pe site Anofm apare termen de 10 zile lucrătoare...)

Cornel Vasile a scris:

Art.34 alin.1 lit.a din Legea76/2002 , mentioneaza ca, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii.
Prin urmare, la data depunerii cererii dvs nu indeplineati aceasta conditie.

Si avocatul ce va face , nu interpreteaza legea? .. Este un Principiu de Drept care indică faptul că ignoranța sau necunoașterea legii nu servește drept scuză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa contract de munca cu 4 ore marysa marysa Buna seara! Am fost angajat din 4.01.2010 pana in 30.09.2013 cu program de 4 ore, iar in perioada 01.09.2010-30.11.2010 am fost in somaj tehnic. Azi am fost sa ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru persoane trecute de 50 de ani allyalina allyalina buna seara.Mama mea a fost inginer agronom timp de 10 ani pe vremea lui Ceausescu apoi a lucrat 3 ani in invatamant pana in 2000.Din 2000 pana in 2006 nu a ... (vezi toată discuția)