avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani iar mama in ...

Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani iar mama in urma cu 1 an. Acum vreau sa deschid masa succesorala dupa ambii parinti .Eu am avut un frate care a decedat inaintea mamei,casatorit dar fara copii. Atat fratele cat si cumnata au locuit in casa parintilor mei . Intrebarea mea este: la ce cota parte are dreptul cumnata mea ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: 123Nina , utilizator 16:02, 29 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, are 1/16 din casă.
Cumnata dvs își moștenește soțul (pe fratele dvs).
Iar soțul ei/fratele dvs. avea 3/16 din casa părinților, moștenire de la tatăl său.
Cota soției supraviețuitoare in concurs cu mama și sora defunctului (fratele dvs) este 1/3 din moștenire.
Adică 1/3 din 3/16.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
romascanu, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca soțul ei apare în acte va moșteni și ea.
Daca are moștenire dar nu a fost dezbătută puteri merge la avocat.
Avocatul va putea sa va dea sfaturi concrete după o discuție concretă.

București 2025
Multumesc frumos
Fratele meu,sotul cumnatei ,nu apare in nici-un act ! Va avea o parte din mostenire doar dupa succesiunea tatalui . Mama decedand dupa ce a decedat fratele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren dobandit prin mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea si pentru ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)