Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani iar mama in urma cu 1 an. Acum vreau sa deschid masa succesorala dupa ambii parinti .Eu am avut un frate care a decedat inaintea mamei,casatorit dar fara copii. Atat fratele cat si cumnata au locuit in casa parintilor mei . Intrebarea mea este: la ce cota parte are dreptul cumnata mea ? Multumesc
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic, are 1/16 din casă.
Cumnata dvs își moștenește soțul (pe fratele dvs).
Iar soțul ei/fratele dvs. avea 3/16 din casa părinților, moștenire de la tatăl său.
Cota soției supraviețuitoare in concurs cu mama și sora defunctului (fratele dvs) este 1/3 din moștenire.
Adică 1/3 din 3/16.
Daca soțul ei apare în acte va moșteni și ea.
Daca are moștenire dar nu a fost dezbătută puteri merge la avocat.
Avocatul va putea sa va dea sfaturi concrete după o discuție concretă.
Fratele meu,sotul cumnatei ,nu apare in nici-un act ! Va avea o parte din mostenire doar dupa succesiunea tatalui . Mama decedand dupa ce a decedat fratele .
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)