avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua , fac parte din diaspora romaneasca. In luna ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua , fac parte din diaspora romaneasca. In luna septembrie ...

Buna ziua , fac parte din diaspora, romanaeasca. In luna septembrie 2024 am fost in Romania , am imputernicit pe prietena mea sa ma reprezinte in relatia cu CPJ Brasov . procedez asa de cativa ani . Procura notificata este valabila 18 luni. In luna martie , am vrut sa ma conving ca imputernicirea depusa functioneaza caci nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare sa pot dovedi depunerea ei. Sef Serviciu comunicare , juridic si resurse umane de la CPJ Brasov mi-a raspuns la email spunandu-mi ca nu exista nici o imputernicire . Am trimis-o prin email , Dansul mi-a confirmat primirea si inregistrarea ei pe 25 martie 2025 ceea ce era in cadrul legal de transmitere a certificatului de viata. In cazul meu imputernicirea exclude necesitatea certificatului de viata. Mi s-a confirmat ca pensia mea nu este pierduta si o voi primi. Nu am primit-o inca si desi am trimis inca 4-5 emailuri aceleiasi persoane cu care am comunicat inainte , nu am mai primit nici un raspuns. In Mai 2 am trimis un email la CPJ Brasov, am primit raspuns automat prin care mi s-a confirmat primirea cererii mele si ca voi primi raspuns in termen legal. Inca nu am primit nici un raspuns si nici pensia nu mi s-a transferat in contul bancar. Daca se poate va rog frumos sa imi dati un sfat , cum sa procedez sa imi obtin drepturile de pensie pentru luna martie. va multumesc anticipat . Ana G
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 28 Mai 2025
Buna dimineata

In Mai 2 am trimis un email la CPJ Brasov, am primit raspuns automat prin care mi s-a confirmat primirea cererii mele si ca voi primi raspuns in termen legal. Inca nu am primit nici un raspuns si nici pensia nu mi s-a transferat in contul bancar.

Trebuie sa mai veti rabdare.

OG nr.27/2002 prevede:
Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

Termenul se calculeaza in zile calendaristice.
Poate este doar eterna problema ca softul inca nu merge . Am citit in presa ca s-a remediat problema si acum acel soft e in testare , dar oficial nu s-a comunicat nimic . Poate ca ati putea obtine mai multe informatii , daca prietena dvs. ar putea sa se deplaseze , cu o copie a procurii , la Casa de Pensii si sa intrebe la ghiseu care e problema . Ar fi bine sa intrebe si in legatura cu certificatul de viata , acesta e obligatoriu de trimis , nu il puteti dvs. exclude prin acea imputernicire . Casa de Pensii trebuie sa se convinga ca sunteti inca in viata si e datoare sa va plateasca pensia , indiferent cine o incaseaza .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
CHKa, utilizator
In cazul beneficiarilor stabiliți în străinătate (nerezidenți), certificatul de viață se transmite semestrial, din proprie inițiativă, de beneficiarul nerezident aflat în plată, până cel târziu la data de 31 martie, respectiv până la data de 30 septembrie a fiecărui an, după cum urmează:
a). în perioada 01 ianuarie – 31 martie, pentru prima verificare din cursul unui an calendaristic;
b). în perioada 01 iulie – 30 septembrie, pentru a doua verificare din cursul unui an calendaristic.

Certificatul de viață trebuie semnat în fața unei autorități legale de pe teritoriul statului de domiciliu sau de ședere permanentă, după caz, respectiva autoritate certificând acest fapt.

Transmiterea certificatului de viață către casa teritorială de pensii se poate face prin orice mijloace de comunicare, respectiv poștă, fax, e-mail, date de contact care se regăsesc pe site-urile oficiale ale respectivelor instituții și pe site-ul CNPP [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar in romania. pensia mi se vireaza in cont bancar ... miklossh miklossh Sant pensionar in Romania. Pensia mi se vireaza in cont bacar in banca din Romania. Domiciliul este in Romania. M-am mutat in Spania si am obtinut NIE . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionara din romania dar locuiesc in usa din ... livliz59 livliz59 Buna ziua, Sunt pensionara din Romania dar locuiesc in USA din 2018 si primesc pensia in cont bancar aici. In luna ianuarie 2025 mi s-a blocat sau suspendat ... (vezi toată discuția)
Certificatul de viata braxton11 braxton11 Buna tuturor, Sunt pensionar NEREZIDENT ( cu domiciliu stabil in Statele Unite ). In fiecare an ar trebuii sa primesc de la Casa de pensii locala Certificatul ... (vezi toată discuția)