Am urmatoarea problema. Am luat imprumuturi de la mai multe IFN uri,nu stiu daca am voie sa le spun numele aici.
La una 900, la alta 2000, la alta 1400. 2 din ele de 2 ani timp in care am platit lunar suma minima de plata, 300-500-600 dupa caz, cat se cerea. Ideea este ca am platit de 2-3 ori deja sumele totale imprumutate. Noua lege 243/2024 spune ca nu au voie sa ceara mai mult de dublul sumei imprumutate inapoi insa eu deja am platit chiar triplul sumei imprumutate si inca am totalul de plata la ele peste cat am imprumutat initial. Ce este de facut?
Conform legii 243/2024, pentru contractele in derulare la 11 noiembrie 2024, plafoanele se vor aplica exclusiv la valoarea principalului rămas de rambursat la data cand depuneti cererea de revizuire.
Deci, daca acele imprumuturi sunt facute inainte de 11 noiembrie 2024, depuneti cerere de revizuire si atunci plafoanele se vor aplica sumelor ramase de plata la data cand ati depus cererea. Ce ati platit pana in acel moment nu se mai ia in considerarea.