avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am urmatoarea problema. Am luat imprumuturi de la mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am urmatoarea problema. Am luat imprumuturi de la mai multe IFN ...

Am urmatoarea problema. Am luat imprumuturi de la mai multe IFN uri,nu stiu daca am voie sa le spun numele aici.
La una 900, la alta 2000, la alta 1400. 2 din ele de 2 ani timp in care am platit lunar suma minima de plata, 300-500-600 dupa caz, cat se cerea. Ideea este ca am platit de 2-3 ori deja sumele totale imprumutate. Noua lege 243/2024 spune ca nu au voie sa ceara mai mult de dublul sumei imprumutate inapoi insa eu deja am platit chiar triplul sumei imprumutate si inca am totalul de plata la ele peste cat am imprumutat initial. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:28, 28 Mai 2025
Buna ziua

Conform legii 243/2024, pentru contractele in derulare la 11 noiembrie 2024, plafoanele se vor aplica exclusiv la valoarea principalului rămas de rambursat la data cand depuneti cererea de revizuire.

Deci, daca acele imprumuturi sunt facute inainte de 11 noiembrie 2024, depuneti cerere de revizuire si atunci plafoanele se vor aplica sumelor ramase de plata la data cand ati depus cererea. Ce ati platit pana in acel moment nu se mai ia in considerarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege ifn pentru scăderea dobânzilor nerespectata Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege 243/2024: imprumut 4200 lei, notificare revizuire ... vero61 vero61 Aplicare lege 243/2024: imprumut 4200 lei, notificare revizuire contract in derulare , rambursare 8400 lei conform art.6 din lege. La inceput ifn-ul a ... (vezi toată discuția)
„legea 243/2024 – pot închide anticipat creditul ifn și îmi pot recupera banii plătiți în exces?” alexandru.bc05 alexandru.bc05 Am un credit IFN la Credius în valoare inițială de 3600 lei, pe care îl rambursez de 21 de luni cu rate lunare de 450 lei. În conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)