Incetare CCC
Buna ziua!
Am fost in CCC pana la inceputul lunii aprilie. Momentan figurez la angajator in concediu fara plata.
Nelamurirea mea este daca mai sunt asigurata.
Intr-un loc am gasit ca NU, in altul ca as fi asigurata inca 3 luni de la ultima indemnizatie primita (8 aprilie).
Va rog frumos sa ma lamuriti referitor la acest aspect.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles.
Daca am figurat pana la inceputul lunii aprilie cu CIM suspendat fiind in CIC si primind indemnizatia de crestere copil, iar de atunci si pana acum sunt in Concediu fara plata, la momentul de fata mai sunt asigurata? Voi fi pana la inceputul lui iulie cand se implinesc 3 luni de la primirea ultimei indemnizatii?
Sau se ia in calcul doar ultima data in care CIM a fost activ?
Pentru categoriile de persoane asigurate fără plata contribuției prevăzute la art. 224 alin. (1), calitatea de asigurat încetează în termen de 1 lună de la data la care persoanele nu se mai încadrează în aceste categorii de asigurați, cu excepția studenților, pentru care calitatea de asigurat încetează în termen de 3 luni de la data la care aceștia nu se mai încadrează în categoria de persoane asigurate fără plata contribuției.
(la 10-11-2022, Alineatul (2^1) din Articolul 267 , Sectiunea 1 , Capitolul V , Titlul VIII a fost modificat de Punctul 8, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 150 din 9 noiembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1084 din 10 noiembrie 2022 )
Ccc
Isabela-Clara
Sunt însărcinată în 9 sapt Si am intrat cu data de 1.08.2018 in risc maternal din cauza sănătății, am contract determinat din data de 15.09.2017 si imi ... (vezi toată discuția)