Buna ziua, am o firma si vreau sa il fac pe sotul meu asociat, sa ii cesionez 30% din partile sociale, ca sa poata sta la receptie, sa vanda marfa si sa bata pe casa de marcat. Are voie daca este doar asociat? Sau trebuie neaparat sa il numesc si administrator ca sa poata face aceste lucruri? Nu ne permitem momentan angajarea lui. Multumesc.
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.
Multumim pentru raspunsuri. Sunt foarte utile, pentru ca legea e foarte ambigua la noi. Eu ma intreb insa in aceasta situatie ce anume previne abuzul unui patron de a trece toti angajatii ca asociati, evitand astfel plata CAS, platind taxe mai mici, si evitand toate responsabilitatile unui angajator, daca angajatii nu se opun? Pe mine o astfel de situatie ma face sa cred ca asociatii au totusi nevoie de contracte de munca, insa in lege din ce am putut verifica nu se stipuleaza nimic, cum ati spus si d-voastra.