avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Beneficiez de Decretul-Lege 118/1990 si sunt scutit de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Beneficiez de Decretul-Lege 118/1990 si sunt scutit de impozit

Beneficiez de Decretul-Lege 118/1990 si sunt scutit de impozit la Primaria comunei Ladesti,Jud.Valcea.
In 2023 depun Cerere de scutire impozit cu actele necesare pentru o masina BMW X3. In iunie acelasi an vand masina si iau Toyota RAV 4,o inscriu la aceeasi primarie legal.Anul acesta ma suna casiera primariei ca am de plata impozitul pe masina BMW X3 din iunie cand am vandut-o pana la sfarsitul anului 2023. Merg astazi si stupoare am de platit 404 lei impozit la amandoua masinile.Toyota nefiind scutita de impozit deloc.
Intrebare: se face cerere in fiecare inceput de an de scutire de impozit ?!?!
Daca vinzi masina trebuie platit impozitul pentru diferenta de luni ramasa !?!?
Daca cumperi alta masina de ce nu intra automat la scutirea de impozit.
Eu nu am beneficiat pana acum deloc de Decretul_lege 118/90.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Scutiri impozit teren agricol detinuti politici - mai sunt ? ady_2004 ady_2004 Buna ziua Bunica mea, fost detinut politic, detine o suprafata de teren agricol . Conform legii 118 beneficia de scutire a impozitului . De anul acesta a ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale DanHar DanHar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - Am un teren intr-o alta localitate decat localitatea in in care am domiciliu stabil; o parte din ... (vezi toată discuția)
Impozit auto maneas maneas buna seara! am cumparat o masina in oct 2008,pe care am inscris-o pe numele meu in 24 ian 2009.casiera de la noi din comuna mi-a calculat impozitul pe anul in ... (vezi toată discuția)