avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite locale

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- Am un teren intr-o alta localitate decat localitatea in in care am domiciliu stabil; o parte din acest teren este in extravilan, iar cealalta parte este intravilan (impreuna formeaza un lot compact, nu sunt suprafete de teren situate in locatii diferite);
- Sunt beneficiar al Decretului - Lege nr. 118 din 1990 si al OUG nr. 214/1999, deci ar trebui sa beneficiez de prevederile Art. 8, al. (1), adica scutirea de plata impozitelor si taxelor locale;
- Dar Primaria Comunei in care se afla terenul meu, proprietate privata, refuza sa ma scuteasca de aceste impozite si taxe locale, pe motiv ca nu am domiciliul stabil in comuna respectiva.

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: trebuie sa platesc sau nu aceste taxe si impozite locale pe teren?

Multumesc

Dan
Cel mai recent răspuns: DanHar , utilizator 12:17, 14 Septembrie 2014
Nu trebuie s platiti. Depuneti la Primarie o cerere in acest sens, daca va refuza deschideti un proces de contencios administrativ.
La ce lege au facut referire cind vi s-a trimis instiintarea? E posibil sa fie vorba de terenuri declarate finete, pasuni sau vii. Acolo nu se acorda scutire, ne-am lovit si noi de asa ceva.
Multumesc!

M-am referit la DL 118/1990.

Intradevar. este vorba despre faneata, atat in intravilan, cat si in extravilan.

Dan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de aplicare a legilor fond funciar szabo doinita doina szabo doinita doina am un proces in care am solicitat anularea hot. com. judetene de fond funciar prin care s-a invalidat cerea de reconstituire a suprafetei de 15 ha teren , pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt proprietarul unui teren de 2 ha dobândit prin ... amaro amaro Bună ziua, Sunt proprietarul unui teren de 2 ha dobândit prin vânzare-cumpărare în 1996 de la bunicii mei. În titlul de proprietate (din 1994) în ... (vezi toată discuția)