avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Partenera mea de nationalitate bulgara cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Partenera mea de nationalitate bulgara cu resedinta ...

Buna ziua,

Partenera mea de nationalitate bulgara cu resedinta acolo este insarcinata.

Nu suntem casatoriti.

Ea este asigurata de sanatate acolo.

Planuim sa se mute in tara, urmand sa nasca aici.

Principala noastra grija este concediul ei de maternitate daca este platit in cazul in care copilul se naste aici, pe teritoriul Romaniei.

Din cate am inteles, concediul ei de maternitate poate fii acordat in urma emiterii unei adeverinte traduse de la un spital de al nostru ,cu conditia sa fie tradusa autorizat.

Sunt putin deposit de situatie si as aprecia orice ajutor sau indrumare cu ce ar trebuii sa fac ca sa fim in legalitate cu alte demersuri care trebuie sa le iau in privinta sederii ei aici si a copilului nostru.

Va sunt recunoscator pentru orice ajutor acordat.

Multumesc,
Vlad
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 1 Iunie 2025
A lucrat legal in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.
Ca sa nu riscati nimic, cred ca este mai sigur sa nasca acolo in Bulgaria.
Este cetetean strain, si trebuie ajutata de statul ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2025
Dapix, utilizator
Pentru a beneficia de CIC in Romania , trebuie sa aiba ultima perioada lucrata inainte de nastere in Romania . De asemenea , sa aiba venituri supuse impozitarii in 12 luni din cele 24 dinaintea nasterii , cumulate - cele din Romania , cu cele din alta tara UE . Daca va intereseaza doar concediul de maternitate ( cel medical , de 126 zile ) , acesta nu va fi platit decat daca va avea cel putin 6 luni lucrate in Romania . Daca nu va indeplini aceste conditii , nu va beneficia de nimic ( in afara de alocatia pentru copii , daca dvs. il recunoasteti ) . Pe de alta parte , daca il veti recunoaste , puteti sa luati dvs. indemnizatia CIC , daca indepliniti aceleasi conditii . Pentru plata in Bulgaria a concediului medical , va trebui sa va interesati acolo daca se plateste , si ce conditii sau documente sunt necesare .
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2025
CHKa, utilizator
Se asimilează stagiului de asigurare în sistemul de asigurări sociale de sănătate din Romania si perioadele în care: persoanele asigurate au realizat, în temeiul legislației interne a unui stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a Confederației Elvețiene pentru care sunt incidente prevederile legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, stagii de asigurare atestate prin intermediul formularului european privind totalizarea perioadelor de asigurare, eliberat de instituția competentă la care acestea au fost asigurate anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez de 4 luni jumatate la o firma si am racit si am mers la ... Isabela30 Isabela30 Lucrez de 4 luni jumatate la o firma si am racit si am mers la medic sefa mea spune ca concediul medical va fii neplatit ca nu am 6 luni de cotizatie este ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor nascuti in italia cu domiciliul in romania mimi7736 mimi7736 Buna ziua. Ma intereseaza ce drepturi au copiii cu cetatenie italiana daca domiciliaza in Romania(sanitare.invatamant,etc.). Multumesc. (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cass 2012 - renuntare la asigurare apetra apetra O ruda a primit prin posta decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012, 468 lei. Mentionez ca in ultimii 4 ani nu a apelat la serviciile sanitare de ... (vezi toată discuția)