avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am depus demisia ca informatician in 26.06 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am depus demisia ca informatician in 26.06 fara acordul ...

Buna ziua, Am depus demisia ca informatician in 26.06 fara acordul partilor cu optiuni de preaviz., dar angajatorul sustine ca nu este valida. Ce este de facut in conditiile in care din partea mea efectul este imediat de incetare a raportului de munca. Institutia este bugetara in domeniul educatie.
Cel mai recent răspuns: mac#123 , utilizator 13:21, 2 Iunie 2025
Buna ziua

Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului. Nu exista demisie cu acordul partilor. Ori e demisie, ori e acordul partilor.

Pentru demisie sunteti obligati sa respectati preavizul legal.
Multumesc
Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa ccc 2 ani CarmenSimion CarmenSimion Buna ziua, Sunt interesata care sunt aspectele privind demisia dupa un concediu crestere copil pana la 2 ani?! 1.Pot sa mi dau demisia din prima zi de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)