avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare din somaj

Buna ziua,

Ajutati-ma va rog cu raspunsuri la urmatoarele intrebari: in prezent ma aflu in somaj de aprox 6 luni, am aplicat la mai multe joburi si am primit ceva oferte ..as dori sa stiu pot avea beneficii daca incep munca inaintea finalizarii somajului de 12 luni? Angajatorul beneficiaza de vreun ajutor ca m-a preluat din somaj (trebuie sa aiba postul declarat la Ajofm pt asta?) ..i se plateste ceva din salariul meu ? (firma se afla la 20 km de orasul in care locuiesc)..daca am contract pe perioada determinata pot relua somajul? (vor sa faca pe 6 luni)..in cazul in care dupa perioada de proba imi inceteaza CIM pot lua somajul ramas? Este indicat sa negociez noul CIM in perioada de proba cat mai scurta? Ce sfaturi imi dati? Nu vreau sa ma trezesc in miez de iarna fara venituri cu un copil mic acasa si sa nu ma pot descurca..este prima data cand am somaj dupa 15 ani de munca...dar firma s-a inchis si nu am avut alta solutie pt moment..acum caut dar vreau si o siguranta ! Multumesc anticipat pt raspunsul oferit!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:40, 3 Iunie 2025
1. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

2. In speta, angajarea trebuie sa se face pe o durata mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata.
Bună seara.. Aș dori să știu și eu unde se găsește arhiva I.C.R. Nr 1 București.. Vă mulțumesc..
Societatea comerciala PRIMCOM S.A. este infiintata prin Decizia nr.1071/1990 a Primariei Municipiului Bucuresti, ca urmare a reorganizarii Intreprinderii comerciale locale Alimentara 1 .

Intrebati la ONRC ce s-a intamplat ce acea societate....cine este sau a fost lichidatorul ei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj ercar ercar Buna ziua. Actualmente sunt somer, dar in curand ma voi angaja. As vrea sa stiu cum este cu prima aceea care se ofera in cazul in care somerul isi gaseste ... (vezi toată discuția)
Somaj stelutabobeica stelutabobeica Buna ziua! Sotul meu este in somaj si ar dori sa se angajeze cu contract de munca.In ce situatie poate beneficia de cei 30% din somaj?Cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj iulia_iuliana iulia_iuliana Sunt in somaj. Daca ma angajez nu mai primesc indemnizatia de somaj.? As dori insa sa stiu in cazul in care firma la care m-am angajat se inchide mai primesc ... (vezi toată discuția)