avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Dacă insulta și calomnia, defăimarea nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Dacă insulta și calomnia, defăimarea nu mai apar ...

Bună ziua.

Dacă insulta și calomnia, defăimarea nu mai apar ca infracțiuni în coduri,cum poți chema în judecată pe cineva pentru afirmații calomniatoare în spațiul public ?!
Pot merge pe art.252 cod civil ,sau ce alt articol mai pot găsi, având în vedere că e vorba de afirmații grave care aduc atingere demnității ,Și care este sancțiunea care se poate aplica practic , fiind în civil și nu penal.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
Misk, utilizator
Chiar dacă insulta și calomnia nu mai sunt infracțiuni în Codul Penal, puteți acționa în instanță pe cale civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Calomnia Antonia01 Antonia01 Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar de calomnie? monica799 monica799 Buna ziua, Sunt casiera de 6 ani la o institutie religioasa si unul din membrii m-a acuzat (acuzatii false) in fata intregii institutii ca am furat banii ... (vezi toată discuția)