Bună ziua, La firma la care lucrez se tot face proces de fuziune din.2021 nu se stie exact. Ca din data de 30.06 se va face. Eu am.avut 10 zile de concediu în perioada sărbătorilor pascale. Am acum o cerere făcut din aprilie di data de 23.06-04.07.2025 și nu vor sa o aprobe ca vezi doamne nu are cine sa stea in locul meu. Am avut o colega de care se știa ca va întra în concediu de din data de 27.05.2025(eu avand cererea de concediu facuta si neaprobata )urmeaza sa nască la sf lui iulie. Ce pot face in aceasta situatie. EU am vacanta plătită și programata.
Mulțumesc
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.