avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Partenerul mi-a oferit bani in dar ca apoi sa ma dea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Partenerul mi-a oferit bani in dar ca apoi sa ma dea la imbogatire fara justa cauza

Buna ziua, partenerul mi-a dat in dar niste bani transfer, asa a zis el, si am si inregistrare, anul trecut, evident cu intentie rea, dar eu l-am crezut la momentul acela, ca mi-a zis ca mi-i daruieste ca sa-si spele din datoriile fata de mine. si dupa un an m-a dat la imbogatire fara justa cauza. Oare ce pot eu invoca? Cum pot sa rezolv aceasta situatie deoarece eu nu mai am banii, eu l-am crezut ca mi i-a daruit.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
ami.irl, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:43, 19 Iunie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un av și discutați,e oarecum amuzant cum puneți problema.,,M a dat la îmbogățire fără justa cauza" suna în formularea dvs cu,, m a dat la abandon de familie"sau alta sintagma .Nu e vorba de o plângere penala,o infracțiune ci un temei de drept pt motivarea acțiunii civile daca a fost una formulata..
Reformulez: m-a dat in instanta pentru imbogatire fara justa cauza, desi mi-a spus ca sunt un dar pentru datoriile lui neplatite. Imi puteti da va rog un sfat in acest caz? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2025
ami.irl, utilizator
Daca va dat deja in judecata e pe civil.
Sfatul este sa va aparati in fata instantei, eventual platiti un avocat sa va redacteze o intampinare....
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sfat va poate da cineva fără sa studieze actele dvs,cererea de chemare în judecata,fără sa I povestiți exact situația etcetc.Sfatul este sa va angajați av sau daca nu vs permiteți sa angajați unul măcar pt s va formula întâmpinarea (apararile).
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul este sa va cautati un avocat care sa va redacteze întâmpinarea.
Asa veți începe sa va apărați.
O simpla discuție nu va ajută cu nimic.

București 2025

Alte discuții în legătură

Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Imi puteti da un sfat, va rog, in urmatoarea problema? Recent am cumparat un autoturism. Vanzatorul avea o datorie la directia fiscala (impozit pt ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)