Buna ziua, partenerul mi-a dat in dar niste bani transfer, asa a zis el, si am si inregistrare, anul trecut, evident cu intentie rea, dar eu l-am crezut la momentul acela, ca mi-a zis ca mi-i daruieste ca sa-si spele din datoriile fata de mine. si dupa un an m-a dat la imbogatire fara justa cauza. Oare ce pot eu invoca? Cum pot sa rezolv aceasta situatie deoarece eu nu mai am banii, eu l-am crezut ca mi i-a daruit.
ami.irl
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc de raspuns, doresc sa va detaliez un pic situatia: In timpul concubinajului mi-a transferat bani sa imi cumpar o masina second hand iar dupa 4 luni mi-a transferat 4000 euro ca sa isi achite din datoriile fata de mine. Dupa aprox 2 luni,timp in care s-a asigurat ca am cheltuit banii, mi-a trimis cerere pe email sa-i inapoiez banii cu o placa total schimbata ca eu i-as fi promis ceva in schimbul banilor si nu m-am tinut de cuvant si sa-i returnez banii. Eu nu i-am promis nimic si am inregistrarea momentului cand mi-a dat banii, mai mult fortat. Si in intampinare am scris ca a fost cu intentie de gratificare, Dar el in raspuns la intampinare spune ca el mi-a dat banii sa imi cumpar masina si sa isi plateasca niste datorii iar eu brusc m-am schimbat apoi si am rupt legatura cu el. Am nevoie d eun sfat deoarece nu am avocat care sa ma reprezinte si o sa fiu eu singura, deoarece un avocat doar mi-a facut intampinarea si apoi nu mi-a mai raspuns.
Comportamentul corect si dezinteresat era sa ii transmiteti banii cu ordin de plata inapoi si incheiati problema. Dar cum banul e ochiul dracului........ Ce a fost intre dumneavoastra si el si a generat datoriile enuntate, care a determinat acest comportament din partea lui numai dumneavoastra stiti. Acum singura cale este sa contactati un avocat si sa mergeti la proces sau sa achitati sumele pretinse dar cu document scris ca au fost achitate si nu mai are nici o pretentie.
Fostul concubin vă datora bani? În acest caz, cei 4000 euro nu se cheamă că erau dar, ci rambursarea (eventual parțială) a împrumutului. Iar dacă suma datoriilor lui către dumneavoastră acoperă și suma primită pentru achiziția mașinii puteți să vă apărați că și banii respectivi au fost restituire de împrumut. Așadar, în ce constau datoriile fostului către dumneavoastră?
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai nu dvs. spuneti “ mi-i daruieste ca sa-si spele din datoriile fata de mine “ ? si “ mi-a transferat 4000 euro ca sa isi achite din datoriile fata de mine “ ? Nu exista un dar ca sa-ti acoperi datorii , darul e dar , plata de datorii - altceva . Deci ASTA e intrebarea ( exact ce ne intrebati dvs. pe noi. ) ce inseamna “ datoriile fata de mine “ ? ce va datoreaza ( sau v-a datorat ) ?
Recuperare bani
GeorgeG
Buna ziua!
Imi puteti da un sfat, va rog, in urmatoarea problema?
Recent am cumparat un autoturism. Vanzatorul avea o datorie la directia fiscala (impozit pt ... (vezi toată discuția)