avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Un ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Un functionar ...

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o situatie. Un functionar public isi poate da demisia fara preaviz? Daca da, trebuie specificat acest lucru in notificarea catre institutie?

Sau se poate solicita incetarea raportului de serviciu cu acordul partilor? In acest caz ce trebuie scris in notificarea catre institutie?
Daca institutia nu este de acord cu incetarea, ce se poate face?

Daca trebuie specificate si articolele din legislatie, va rog sa ma ajutati si cu acestea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:50, 4 Iunie 2025
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca in perioada preavizului se poate lua concediul de odihna neefectuat.
Multumesc.
demisia produce efecte incepand cu a 30-a zi calendaristica (codul administrativ). prin urmare, se poate spune ca este un preaviz. nu am vazut sa existe acordul partilor, dar poate ma insel
Multumesc frumos.
Si atunci, ar trebui sa se prezinte la serviciu in aceasta perioada de 30 zile sau se poate solicita concediul neefectuat?
fiind vorba de relatii de munca, intelegerile au un oarecare caracter de flexibilitate, daca insa institutia nu este de acord, functionarul isi va primi la final contravaloarea concediului fara sa-l fi efectuat
Se poate solicita CO pe durata preavizului .. insa aveti grija ca , zilele de CO neefectuate aferente anului 2025, nu se mai compenseaza in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - in cazul suspendarii contractului ... Cocollino Cocollino Buna, Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)