avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, De 25 de ani suntem proprietarii unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, De 25 de ani suntem proprietarii unui teren donat ...

Buna ziua,
De 25 de ani suntem proprietarii unui teren donat de socrii nostri, decedati de ani buni care, la randul lor, l-au obtinut prin contract de vanzare-cumparare de la o alta persoana, de asemenea decedata.

Acum, vrand sa facem CF in vederea vanzarii, am fost nevoiti sa deschidem actiune in justitie pentru "indreptare eroare materiala", pentru corectarea indicatorilor cadastrali.

Problema e ca in hotarare, instanta a dispus modificarea titlului de proprietate si a actelor subsecvente. Pentru modificarea titlului, acesta trebuie prezentat in original, iar noi nu il putem dobandi, proprietara fiind decedata, iar urmasii fiind plecati de multa vreme din sat, poate chiar decedati, nemaiavand posibilitatea de a-i contacta.

Intrebarea mea e: ce inseamna mai exact acte subsecvente? Putem face CF in baza contractului de donatie si hotararii, acestea fiind singurele acte pe care le detinem?

Multumesc tuturor celor care au bunavointa de a-mi raspunde!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2025
camypos, utilizator
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 14:39, 4 Iunie 2025
Sau care ar fi solutia in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Cumparere teren cand actele proprietarului sunt cu probleme georgianaflorina georgianaflorina Buna ziua. Am gasit pe cineva care vinde un teren. Am ajuns la notar, dar acolo s-a descoperit o greseala pe titlul de proprietate - numele fostului proprietar ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sau faneata; autorizatie de construire Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Buna ziua, Situatia este in felul urmator: un teren situat intravilan intr-o mica localitate din judetul Arges Terenul se vinde in decembrie 2004, ... (vezi toată discuția)