avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt divortata din anul 2009. Nu am facut partaj. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt divortata din anul 2009. Nu am facut partaj. Fostul sot ...

Sunt divortata din anul 2009. Nu am facut partaj. Fostul sot esye internat la un camin de batrani pt ca are Alzheimer
Am voie sa vand sau sa fac schimb de locuinta pt partea mea din apartament?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dragan Cristina , Consilier juridic 13:17, 4 Iunie 2025
Buna ziua. Nu puteti face schimb sau sa vindeti partea dvs din locuinta. Presupun că acest imobil a fost dobandit de dvs si sotul in timpul casatoriei, asa ca este bun comun. Pentru a putea instraina cota dvs din imobil, aceasta trebuie mai inainte sa fie determinata - cota de contributie la bunuri in timpul casatoriei se stabileste printr-un act de lichidare a regimului matrimonial, sau chiar in actul de partaj (pe care inteleg ca dvs inca nu l-ati facut).
Ceea ce puteti face este sa va adresati instantei sa numeasca un curator pentru sotul , care sa semneze actul de partaj/lichidare a regimunului matrimonial, si abia apoi puteti sa vindeti cota dvs din imobil, cand cuantumul acesteia este stabilita.
Pana atunci, mai puteti incheia o promisiune de vanzare a cotei dvs, cu data vânzării efective dupa indeplinirea conditiilor de mai sus (regelementarea situatiei juridice a dreptului dvs de proprietate).
Zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. suntem căsătoriți și deținem un apartament proprietate ... Danny86 Danny86 Bună ziua. Suntem căsătoriți și deținem un apartament proprietate comună în devălmășie. Vrem partaj voluntar (amiabil) la notar, în care unul din ... (vezi toată discuția)
Mostenire limac limac Sotia unui domn ( a doua casatorie) sufera de o boala avansata(parkinson dementa senila) si este pus in situatia de a o interna la o casa de batrani deoarece ... (vezi toată discuția)
Partaj in timpul casatoriei dragdel dragdel buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate face partaj voluntar in timpul casatoriei, obiectul fiind un apartament, iar sotul care cedeaza partea sa faca act de ... (vezi toată discuția)