Din cauza faptului ca efectiv nu se poate discuta si intelege omeneste cu vecinul de la casa parinteasca, am decis ca voi urma calea instantei, pe motivul dat de copacii acestuia de pe cca. 70% din hotar, sunt lipiti de gardul meu, in unele locuri chiar rupand gardul prin marirea trunchiului copacului, si nu mai putin important, am deja mari probleme cu invelitoarea din tabla a casei, aceata fiind degradata vizibil din cauza ramurilor, a frunzelor si a umbririi excesive. Copacii sunt in mare parte salcami si duzi iar marimea lor este foarte mare!
Fiind prima data pus in situatia de a apela la o instanta judecatoreasca, va rog frumos sa imi spuneti care ar fi primii pasi in acest demers, cum se va proceda?
De asemenea, as vrea sa stiu daca se poate cere si plata eventualelor cheltuieli de judecata (posibile taxe impuse de instanta, plata unui avocat..etc)
Buna ziua,
Pentru că nu ați mai parcurs o astfel de procedură și având în vedere complexitatea problemei, vă recomand să apelați la serviciile unui avocat care să vă asiste sau vă reprezinte.
Primul pas ar fi sa vs angajați avocat,sa consultati un avocat sau sa angajați un av pt a va formula măcar cererea de chemare în judecata.Daca deja aveți av angajat nelamuririle le puteți discutanimpreuna cu acesta.Daca nu aveți angajat av și mergeți pe varianta atât de draga românului,,, modele",sfaturi ciupite de la un vecin în parcare,, apelarea la varul care a făcut dreptul dar nu a profesat niciodată puteți avea diverse surprize.In oricare dintre situați procesul va dura,(instantele au un volum mare de dosare pe rol),durează pana se ajunge la primul termen de judecata,durează dacă se realizează o expertiza durează pana se pronunța,durează pana se comunica hotărârea etc.Pana discutați cu un av ar fi indicat sa pregătiți deja ceva probe fotografii,filmare video,sa identificați un eventual martor etc.etcetc.