avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua!La concediul de risc maternal care este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua!La concediul de risc maternal care este formula de ...

Bună ziua!La concediul de risc maternal care este formula de calcul a indemnizației?cum se calculează zilele plătite dacă eu am pe concediu 27 de zile se scad zilele nelucrătoare sau se plătesc toate 27 de zile?salariul brut nu este același în fiecare lună sau se calculează în fiecare luna în funcție de câte zile lucrate ai?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 7 Iunie 2025
Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare.

Mod de calcul
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal deea1402 deea1402 Bună ziua, am o problema cu concediul de risc maternal, venitul brut pe o luna întreaga de risc maternal este de 1634 RON, încadrarea este de 2230 RON. Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal crisn crisn Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu de risc maternal,daca se retin sau nu contributiile . Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)