avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Lucrez în România, în momentul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Lucrez în România, în momentul de față, am cetățenie ...

Bună ziua,
Lucrez în România, în momentul de față, am cetățenie română, reședința în România, am rămas însărcinată, intenționez să nasc în altă țară, și să cresc copilul acolo, pot beneficia de indemnizație în acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 7 Iunie 2025
art. 12 OUG 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

Nerespectarea prevederilor duce la suspendarea platii indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! soțul meu lucrează in germania de 8 ani, iar eu ... Mlb0905 Mlb0905 Bună ziua! Soțul meu lucrează in Germania de 8 ani, iar eu lucrez in România. Intenționez sa demisionez si sa merg sa locuim împreună. In situația in ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru lunile tatalui daca nu locuiesc cu copilul? Cornel1976 Cornel1976 Pot beneficia (sunt eligibil) de indemnizatia pentru concediu crestere copil (lunile tatalui) daca nu sunt casatorit cu mama copilului si nu locuim impreuna? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani popoviciunatalia popoviciunatalia Vreau sa nasc in strainatate, mai exact in Spania....si as vrea sa stiu, daca sotul poate in locul meu sa depuna dosarul pentru indemnizatia copilului pana la ... (vezi toată discuția)