avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce este un deținător a unui autovehicul și care nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce este un deținător a unui autovehicul și care nu este proprietar? ...

Ce este un deținător a unui autovehicul și care nu este proprietar? Tata - fiu. Este necesar sau obligatoriu să se încheie acte intre ei ,sau este suficient doar un acord verbal de asumare a răspunderii in cazul unei contravenții?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 03:08, 8 Iunie 2025
cine e la volan in momentul incidentului, acela e contravenientul.
daca e vorba de vreo stationare interzisa, politia ii va trimite proprietarului o solicitarea de declarare a soferului.
in principiu e indicat ca numele fiului sa figureze pe certificatul de inmatriculare (daca fiul e al doilea utilizator)
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, presupusa lipsa a calitatii procesuale pasive dantintesan dantintesan Buna ziua. Va rog mult sa imi dati un sfat. In noiembrie anul 2012, am luat masina unui prieten si am parcat in Cluj-Napoca, intr-o zona in care exista ... (vezi toată discuția)