Buna ziua,am o situație în care fostul soț după divorțul nostru a încheiat cu mama lui un contract de împrumut retroactiv din 2007 ,în anul 2024 care este total mincinos,in care se specifica ,că părinții i ar fi împrumutat in 2007 150000 de euro ,bani pe care trebuie sa i returneze până în 01.09.2028 ,in caz contrar toate bunurile mobile și imobile deținute de fostul soț le revin lor.Noi avem un copil minor care este in grija mea,și doi copii majori.As dori sa știu dacă se poate face ceva în privința asta,mai ales că au mințit doar că sa nu le rămână copiilor ceva .Țin să menționez că tatăl le spune copiilor că a semnat ce vrea ea doar că sa scape de gura ei.
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred că un contract de împrumut bazat, dat în prezența unui notar se poate procura retroactiv. Tind să cred, că acest act ori nu există, ori nu este unul, care să nu poate fi atacat (ex. de unde au avut?). Totodată, dacă actul a fost făcut de soț, poate este dinaintea căsătoriei? Altfel ar fi fost normal, ca un astfel de act important să fie semnat și de soție, fiind familia, care va suporta povara financiară.
Daca respectivul contract a fost incheiat pentru o cauza imorala(contrara legii ), acesta poate fi lovit de nulitate absoluta.
Lipsa predarii sumei de bani atrage nulitatea absoluta a contractului de imprumut.
Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea nulitatii.
Aceasta poate fi ceruta oricand, de catre orice persoana care justifica un interes.
Se poate face dovada sumei de 150.000 EURO?
Aceasta suma de bani trebuia predata in cont bancar, nu in numerar.
Pentru a fi executate silit, bunurile comune trebuie supuse impartelii, intrucat cota-parte din dreptul de proprietate nu este determinata.
(bunurile sunt proprietate in devalmasie, in absenta unui alt regim matrimonial ).
Totodata, executarea silita este tinuta de solutia din partaj, intrucat bunurile trebuie atribuite sotului datornic, in sarcina acestuia existand obligatia de despagubire.
Mostenire
irinafil
cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator:
-- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)
Bun comun
oana99
AR PUTEA FOSTUL MEU SOT SA VANDA GARSONIERA CARE A FOST CUMPARATA CU BANII DE LA NUNTA SI FIGURAM AMANDOI CA PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA?? MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)