avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare instalație gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare instalație gaz

Racordare instalație
Bună ziua!
Am achizitionat un apartament in aprilie 2025 in Bucuresti, si vreau sa imi pun centrala termica. Pe casa scarii exista teava trasa pana la etajul 4 de catre 4 locatari. Am discutat cu dansii si le-am spus ca doresc racordarea prin firma autorizata, am nevoie de semnatura dansilor si care este cota -parte pe care eu trebuie sa o platesc. Ei au spus din start 2400 lei ceea ce mi se pare mult, din acte reiese alta suma.Instalatia a fost facuta in 2002 a costat 2120 USD,aproximativ 7000 lei(70 000 000 la vremea aceea) Le-am transmis ca as dori sa platesc la cursul actualizat adica 2120x4,5=9540; 9540 :5=1908 lei cota parte a mea. Dansii nu vor sa imi semneze spunand ca vor 2400 lei altfe sa imi trag singura alta teava.Imi puteti spune va rog frumos ce am de facut in aceasta situatie?
Cu mult respect!

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
elena-preda, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:34, 17 Iunie 2025
Aveti nevoie de proiect tehnic si viz de racordare de la firma de distributie gaze.
Avizul nu il veti primi pentru a trage o teava separata, numai pentru dvs. Va trebui, sa va intelegeti amiabil asupra pretului, facand calculul impreuna cu vecinii, tinand cont de factura, inflatie, dobanzi, etc.
Numai la cursul de azi al dolarului, de cca. 5 lei/ dolar, costul este de peste 100.000.000 lei.
A contactat firma autorizata care se ocupa de tot. Acum am aflat ca ei imi cer bani si pentru instalatia lor individuala, adica cei 2120 usd reprezinta suma totala coloana comuna plus bransamentele individuale. Corect ar fi sa contribui doar la coloana comuna insa cu unul din proprietarii coloanei nu ma pot intelege ceilalti lasandu-l pe el sa negocieze. Atunci ar trebui sa participe si ei cu bani la bransamentul meu individual El vrea 2400 lei si punct. Ma gandesc sa il chem in instanta. Nu se poate negocia cu el.
Și inflația cine o suportă, numai cei 4 vecini care și-au investit banii în coloana de gaz`??
Trebuie să calculați și inflația, cu cât s-a devalorizat dolarul în SUA, și câtă dobândă primeau acești oameni în ultimii 13 ani, dacă țineau dolarii într-un depozit bancar din SUA, sau chiar la o bancă din România.

Din 2002 până azi în 2025 și moneda americană s-a devalorizat prin inflație, raportat la inflația din SUA.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Dapix, utilizator
Da, dar in acea suma sunt cuprinse: coloana comuna si bransamentele lor individuale. Eu consider ca trebuie sa platesc cota-parte doar la coloana comuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptate, in suma respectiva trebuie sa se regaseasca doar costul legat de teava respectiva, plus bransamentul la retea,, dvs. devenind coproprietar. Nu sunteti obligata sa le platiti alte costuri, care au fost pe bransamentele individuale. Acest lucru il puteati afla si de la distribuitorul de gaz, care nu va lasa sa trageti alta teava. Puteti face dvs. calculul respectiv, la preturile de astazi si sa le propuneti suma corecta, aici nu e de negociat, vorbiti cu distribuitorul de gaz, au si ei o situatie cu acest bransament colectiv.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)
Cât pot să-i cer eu, fără exagerări, unui proprietar care vrea să se racordeze la țeava de gaz plătită de mine? carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! Dacă in 2007,ridicarea conductei de gaze până la et 7(la bloc)m-a costat 4800 ron (între timp nu s-a mai racordat nimeni)cât pot să-i cer ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)