avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua,am și eu o intrebare daca dupa pronuntarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua,am și eu o intrebare daca dupa pronuntarea divortului ...

Buna ziua,am și eu o intrebare daca dupa pronuntarea divortului la notar am optat pentru revenirea la numele de fata siin ziua in care mi se elibereaza certificatul de divort depun si actele de casatorie si in 11 zile ma casatoresc mai este necesar sa schimb buletinul sau se va schimba automat pe numele noului sot?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:11, 10 Iunie 2025
După obținerea certificatului de divorț trebuie să vă faceți carte de identitate cu numele de fată, după care puteți să vă căsătoriți.
Buna ziua din nou,poate nu am inteles cum trebuie si vroiam sa va intreb care este rostul schimbarii buletinului,nu are logica,atat timp cat ma casatoresc in 10 zile de la obtinerea certificatului de divort la notar si se poate face evident o corelatie intre inscrisurile din certificatul de divort,certificat nastere,buletin,etc si automat voi trebui sa imi schimb buletinul din nou cu numele noului sot si adresa acestuia.Sunt in interiorul celor 15 zile in care trebuie sa imi schimb buletinul,pe cei de la primarie nu ar trebui sa ii incurce atata timp cat au certificatul de divort si certificatu de nastere.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
dannychris, utilizator
nu are logica atat timp cat ma casatoresc in 10 zile de la obtinerea certificatului de divort la notar si se poate face evident o corelatie intre inscrisurile din certificatul de divort,certificat nastere,buletin

Are. Când mergeți la Starea civilă să depuneți actele trebuie să aveți cartea de identitate cu numele la care ați revenit și care va figura în certificatul de căsătorie, legea nu le permite să facă acele corelații despre care spuneți.

Art. 64. -
(1) Odată cu declaraţia de căsătorie viitorii soţi prezintă următoarele documente:
a) documentul cu care se face dovada identităţii, a domiciliului şi reşedinţei, după caz, în original; (...)
[ link extern ]
Logica e ca atunci cand va casatoriti, prezentati buletinul si dvs va numiti altfel, asa cum a decis instanta, nu cum ca numiti in buletin
am citit legea insa acolo scrie ca trebuie prezentat certificatul de nastere si certificatul de divort ori pe acestea este inscris numele si revenirea la numele de fata,daca buletinul este pe numele anteior cum nu se poate face acesta corelatie?de ce se mai solicita atunci si aceste acte?nu am intalnit in lege vreun pasaj in care sa se mentioneze ca trebuie schimbat documentul de identitate pe numele de fata si ulterior la casatorie iar schimbat pe numele noului sot.care ar fi solutia pastrarea numelui sotului anterior
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
dannychris, utilizator

Alte discuții în legătură

Am primit sentința de divorț definitivă. că să mă căsătoresc ... feisanmihela77@gmail.com feisanmihela77@gmail.com Am primit sentința de divorț definitivă. Că să mă căsătoresc din nou trebuie să îmi fac întîi buletin pe numele de fată sau pot merge direct doar ... (vezi toată discuția)
Daca divortez si doresc sa ma casatoresc in maxim o luna dupa ... dannychris dannychris Daca divortez si doresc sa ma casatoresc in maxim o luna dupa eliberarea certificatului de divort de la notar,treebuie sa mai imi schimb buletinul pe numele de ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)