avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Baiatul meu este casatorit in Romania, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Baiatul meu este casatorit in Romania, dar a divortat ...

Buna ziua! Baiatul meu este casatorit in Romania,dar a divortat in Italia deoarece locuieste acolo de 7 ani si sotia lui romanca are si cetatenie italiana.Mentionez ca au 2 copii,cea mare nascuta in Romania si cea de-a doua in Italia. Pentru asi face buletinul romanesc cum procedeaza cu hotararea de divort? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 22:19, 10 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie înscris divorțul pe actul de căsătorie, la starea civilă unde s-a încheiat aceasta. Trebuie să vă adresați acolo pentru proceduri și documente necesare, dar , orientativ, găsiți informații aici : [ link extern ] /
Ulterior va primi un certificat de căsătorie cu mențiune de divorț .
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
georgiana.td, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! După cum vad la starea civila trebuie buletinul și el tocmai pentru buletin vrea sa facă înscrierea,sa nu facă fals în acte. Are doar pașaport și buletin italian.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La starea civilă poate depune cerere și cu actele de identitate din Italia, iar cartea de identitate o va obține ulterior, când va deține toate actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane MARIA10 MARIA10 am obtinut cittadinanta italiana prin care am revenit la numele dinainte de casatorie .Avand pasaport cu domiciliul in strainatate pasaportul expira si e pe ... (vezi toată discuția)
De ce sunt obligata sa prezint certificatul casatorie la ambasada romana? cameliaincinelli cameliaincinelli BUNA ZIUA! SUNT ROMANCA DAR DE 13 ANI TRAIESC DOAR IN ITALIA CU DOMICILIUL STABIL IN ITALIA ,SOTUL MEU E ITALIAN.SPECIFIC NU MAI AM BULETIN ROMANESC SI NICI ... (vezi toată discuția)