avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video pe bloc

Bună dimineata! Este legala montarea unei camere video,între parter și etajul 1 pe exteriorul blocului? Bate pe locurile de parcare însă fix pe locul unde am eu autoturismul parcat..
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Mihaela8627, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 09:27, 13 Iunie 2025
Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.
latka, utilizator
Mulțumesc! Este vorba de persoană fizică,fără afiș de atenționare,fără a anunța în prealabil.eu locuiesc la blocul vecin însă locul de parcare este alocat în fatat apartamentului unde este și camera.

latka a scris:

Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, chiar in acest caz, dvs. trebuie sa fiti multumita ca automobilul dvs. este supravegheat tot timpul. Puteti dicuta cu proprietarul respectiv sa-si puna la loc vizibil un stiker de atentionare ca zona respectiva este supravegeata video si va asigur ca nimeni nu o sa se mai atinga de automobilele aflate in raza de actiune a camerei.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe logica asta d-le Grecu, ar in semna ca daca ati locui la casa si cineva ar indrepta o camera de supraveghere spre curtea dvs., ar fi chiar OK. Si va pune si un stilp inmijlocul curtii, cu un panou de 3X3 m : "Atentie ! Zona supravegheata video" . Ati fi multumit ?
latka, utilizator
Nu vreau sa.mi fie monitorizata mașina,nu.mi fac griji de eventuale daune! Nu mi s-a părut normal sa ma trezesc cu camera în fata mașinii și vroiam doar sa știu dacă e legala procedura.

Adam Grecu a scris:

Pai, chiar in acest caz, dvs. trebuie sa fiti multumita ca automobilul dvs. este supravegheat tot timpul. Puteti dicuta cu proprietarul respectiv sa-si puna la loc vizibil un stiker de atentionare ca zona respectiva este supravegeata video si va asigur ca nimeni nu o sa se mai atinga de automobilele aflate in raza de actiune a camerei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere ... Casper20 Casper20 Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere pe care o am montată pe acoperișul blocului la et.4 și care este îndreptată spre ... (vezi toată discuția)
Bună seara!locuiesc intr-o curte comuna în sinaia terenul fiind ... radu2063 radu2063 Bună seara!Locuiesc intr-o curte comuna în Sinaia terenul fiind în indiviziune. Doi vecini si-au instalat camere de supraveghere prin toată curtea.Nu ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video a parcarii de bloc Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Vreau sa instalez o camera de supraveghere pe balcon (la bloc), care sa filmeze locul de parcare (parcare amenajata in spatele blocului, nu pe ... (vezi toată discuția)