avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video pe bloc

Bună dimineata! Este legala montarea unei camere video,între parter și etajul 1 pe exteriorul blocului? Bate pe locurile de parcare însă fix pe locul unde am eu autoturismul parcat..
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Mihaela8627, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 09:27, 13 Iunie 2025
Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc! Este vorba de persoană fizică,fără afiș de atenționare,fără a anunța în prealabil.eu locuiesc la blocul vecin însă locul de parcare este alocat în fatat apartamentului unde este și camera.

latka a scris:

Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, chiar in acest caz, dvs. trebuie sa fiti multumita ca automobilul dvs. este supravegheat tot timpul. Puteti dicuta cu proprietarul respectiv sa-si puna la loc vizibil un stiker de atentionare ca zona respectiva este supravegeata video si va asigur ca nimeni nu o sa se mai atinga de automobilele aflate in raza de actiune a camerei.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe logica asta d-le Grecu, ar in semna ca daca ati locui la casa si cineva ar indrepta o camera de supraveghere spre curtea dvs., ar fi chiar OK. Si va pune si un stilp inmijlocul curtii, cu un panou de 3X3 m : "Atentie ! Zona supravegheata video" . Ati fi multumit ?
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau sa.mi fie monitorizata mașina,nu.mi fac griji de eventuale daune! Nu mi s-a părut normal sa ma trezesc cu camera în fata mașinii și vroiam doar sa știu dacă e legala procedura.

Adam Grecu a scris:

Pai, chiar in acest caz, dvs. trebuie sa fiti multumita ca automobilul dvs. este supravegheat tot timpul. Puteti dicuta cu proprietarul respectiv sa-si puna la loc vizibil un stiker de atentionare ca zona respectiva este supravegeata video si va asigur ca nimeni nu o sa se mai atinga de automobilele aflate in raza de actiune a camerei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere ... Casper20 Casper20 Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere pe care o am montată pe acoperișul blocului la et.4 și care este îndreptată spre ... (vezi toată discuția)
Aprobare sistem de supraveghere video parcare bloc bloc101a bloc101a Buna ziua, Urmeaza sa instalez un sistem de supraveghere video pentru 3 scari de bloc 3 camere dome pentru monitorizarea intrarii in bloc si 5 pentru ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video a parcarii de bloc Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Vreau sa instalez o camera de supraveghere pe balcon (la bloc), care sa filmeze locul de parcare (parcare amenajata in spatele blocului, nu pe ... (vezi toată discuția)