avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video pe bloc

Bună dimineata! Este legala montarea unei camere video,între parter și etajul 1 pe exteriorul blocului? Bate pe locurile de parcare însă fix pe locul unde am eu autoturismul parcat..
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Mihaela8627, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 09:27, 13 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Mihaela8627,
Observati, aici, pe forum, raspundem si noi cum ne pricepem - unii mai bine, altii mai putin bine.
Pe de alta parte sunt de acord cu primul raspuns al @latka:
Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.

Cred ca-i mai simplu. Va puteti adresa cu mail - adica mai usor de-atata, nu se poate.
Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Depinde cine a instalat-o. Dacă face parte din sistemul de supraveghere al asociației și a fost instalat legal, nici o problemă, dacă e o persoană fizică, poate fi reclamat la ANSPDCP.

Domnul LATKA in realitate un sistem de supraveghere legal al asociatiei de proprietari e aproape imposibil.

Invers este legal dupa cum am mai spus dar oricum dv nu tineti cont de ce spunem noi ceilalti.
Orice persoana fizica poate monta o camera de supraveghere spre domeniul public atat timp cat nu foloseste imaginile pe retele de socializare (facebook youtube etc) nu le trimite tuturor pe whatsapp.

www.avocatnet.ro/articol_517...

Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
w_v_w_v, utilizator
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu tin cont de ce ziceti dvs., nu sunteti "izvor de drept", de ce nu puneti si link catre alt articol in care se specifica extrem de clar ca utilizarea in scop personal a unei camere de supraveghere este permisa in conditiile in care zona supravegheata e proprietatea individuala a celui ce a instalat-o.

"Cu alte cuvinte, românii pot folosi camere video fără să respecte prevederile GDPR numai dacă acestea sunt orientate exclusiv către propria casă și propriul teren. Dacă o cameră video este orientată în așa fel încât este vizibilă, fie și doar parțial, o proprietate vecină sau un spațiu public, atunci lucrurile se schimbă radical."
www.avocatnet.ro/articol_516...

Si nu e imposibil sa fii in legalitate cu sistemul de supraveghere al asociatiei, poate in asociatia dvs., nu mai generalizati, stie toata lumea de pe forum ca procedati in afara legii in multe alte privinte.

w_v_w_v a scris:

Domnul LATKA in realitate un sistem de supraveghere legal al asociatiei de proprietari e aproape imposibil.
Invers este legal dupa cum am mai spus dar oricum dv nu tineti cont de ce spunem noi ceilalti.

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa teoria asta (exagerata) ar rebui ca oricarui turist care filmeaza intre-un loc pe care il viziteaza sa i se interzica acest lucru. De ce nu s-a reactionat de catre nimeni cand diverse persoane au filmat mult si bine in Parlament (nu pun in discutie jurnalistii...). Si o intrebare legata de subiect: oare Doamna a masurat exact unghiul camerei? .... oare de ce primaria i-a dat loc de parcare in fata altui bloc?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata si un articol interesant [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere ... Casper20 Casper20 Buna ziua Am și eu o nelămurire legată de o cameră de supraveghere pe care o am montată pe acoperișul blocului la et.4 și care este îndreptată spre ... (vezi toată discuția)
Aprobare sistem de supraveghere video parcare bloc bloc101a bloc101a Buna ziua, Urmeaza sa instalez un sistem de supraveghere video pentru 3 scari de bloc 3 camere dome pentru monitorizarea intrarii in bloc si 5 pentru ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video a parcarii de bloc Gabriel_MIMLXXXVII Gabriel_MIMLXXXVII Buna ziua, Vreau sa instalez o camera de supraveghere pe balcon (la bloc), care sa filmeze locul de parcare (parcare amenajata in spatele blocului, nu pe ... (vezi toată discuția)