avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detin un apartament la bloc si de mai bine de 5 ani ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detin un apartament la bloc si de mai bine de 5 ani ...

Buna ziua, detin un apartament la bloc si de mai bine de 5 anii nimeni nu sta acolo, astazi am fost la administratie sa intreb de ce tot platesc anumite cheltuieli(ex femeia de serviciu) iar raspunsul a fost"ca tot trece pe acolo". Inteleg cand vine vorba de reparatii (lift, acoperis) dar nu inteleg de ce platesc curentul, curatenia, apa etc. plus ca aceea valoare lunara nu este fixa luna de luna. Acum, caut un ajutor ca sigur fac ceva cu acei banii platiti de mine. vreau sa fac o cerere sa stiu de ce de 5 anii minim tot platesc acele "taxe"

Va multumesc pentru timpul acordat
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Petrutt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 00:33, 12 Iunie 2025
Se platesc conform legii 196/2018 toate cheltuielile mai putin cele legate de persoane.
Legea 196/2018
[ link extern ]

Adica nu platiti curentul electric pentru iluminarea scarii si functionarea liftului, nu platiti salubrizarea (gunoiul) si daca aveti gazul la comun nu platit gazul.

In rest se achita toate chetuielile legate de cota indiviza (suprafata apartamentului) adica salariile tuturor angajatilor (femeia de serviciu, administrator, presedinte , cenzori , casier si orice alt angajat a decis sa angajeze asociatia de proprietari, sume legate de chetuielile lunare facute(materiale curatenie , becuri etc) sume legate de reparatii sau mentinere(lift) si toate fondurile (de reparatii , fond de rulment si orice alt fond special decide asociatia de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asociatie proprietari - spatiu nelocuit buna ziua, detin ... Adriansamson Adriansamson Plata asociatie proprietari - spatiu nelocuit Buna ziua, detin un spatiu care nu este bransat la nici o utilitate, nu este locuit si folosit de 5 ani, cu ... (vezi toată discuția)
Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)
Plati asociatie proprietari carmenme carmenme Buna ziua,am si eu o intrebare.Ce trebuie platit in fiecare luna la un apartament de 2 camere cu apa contorizata prin apometre,lumina si gazul suspendate ... (vezi toată discuția)