avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Pot beneficia de indemnizatie somaj, daca, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Pot beneficia de indemnizatie somaj, daca, contractul ...

Buna ziua! Pot beneficia de indemnizatie somaj, daca, contractul de munca a incetat de drept pe data de 6 aprilie 2023, timp in care eu eram in prenatal, am intrat in concediu de crestere copil in august 2023? Pe 30 mai 2025 mi a incetat concediul de crestere copil si am mers cu dosarul sa pot beneficia de somaj, cei de acolo, mi au spus ca nu pot lua, din cauza faptului ca exista 4 luni de cand a expirat contractul de munca si pana a intra in concediul de crestere copil. Mentionesc ca anterior am 12 luni lucrate din 24 luni pana a ramane fara statutul de salariat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 13 Iunie 2025
Dva ati intrat in CCC , din statut de nesalariata ..situatie in care ar fi trebuit sa mergeti la somaj atunci la incetarea c.i.m.
Pai am fost preluata pentru plata prenatalului in continuare, de la data de expirare a contractului de catre Cnas. Ulterior am intrat in august in Cic. Sa inteleg ca nu mai am dreptul la somaj? Eram in plata prenatalului, nu stiam ca trebuie sa il suspend si sa intru in somaj. Ca raspuns mi s-a spus ca de la expirarea cobtractlui pana la intrarea in concediul de crestere copil sunt 4 luni si din acest motiv nu pot primi. Nu m-a lamurit cu niciun articol din lege, cu nimic. Am plecat neelucidata.

Cornel Vasile a scris:

Dva ati intrat in CCC , din statut de nesalariata ..situatie in care ar fi trebuit sa mergeti la somaj atunci la incetarea c.i.m.

Exista textul de lege ...

art.38 din Legea 76/2002
...
(2) Indemnizația de șomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1) ( n.m., data incetarii c.i.m.) , dacă cererea este înregistrată la agenția pentru ocuparea forței de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizația de șomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.
Exista textul de lege ...

art.38 din Legea 76/2002
...
(2) Indemnizația de șomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1) ( n.m., data incetarii c.i.m.) , dacă cererea este înregistrată la agenția pentru ocuparea forței de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizația de șomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj chiritoiubianca chiritoiubianca Buna seara, momentan sunt in concediu de crestere a copilului. Am fost angajata pe perioada determinata si dupa 2 luni dupa ce am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)
Dupã concediu de paternitate înapoi la lucru claugeorgy claugeorgy BUNA DIMINEATA ,momentan sunt in concediu de paternitate ,dar, inainte sa intru in concediu am avut contractul de munca pe perioada determinata , as dori sa ... (vezi toată discuția)