avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,am o nelamurire.Daca un parinte este decazut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,am o nelamurire.Daca un parinte este decazut din drepturile ...

Buna ziua,am o nelamurire.Daca un parinte este decazut din drepturile parintesti, va avea copilul drept de mostenire la decesul parintelui respectiv? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:02, 15 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da
Decăderea din drepturile părintești nu decade copilul din dreptul la moștenire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decăderea din drepturile părintești nu decade copilul din dreptul la moștenire.
Decaderea vizeaza drepturile parintesti ale parintelui si nu afecteaza dreptul la mostenire al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile de parinte cipriandan cipriandan Pe baza hotararii tribunalului pentru minoridin Italia de decadere din drepturile parintesti,parintele caruia se incredinteaza copii ,se poate deplasa in afara ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)