avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca sunt sotul,sotia supravietuitoare. Cand a decedat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca sunt sotul,sotia supravietuitoare. Cand a decedat sotul ...

Daca sunt sotul,sotia supravietuitoare. Cand a decedat sotul nu era pensionar. Mai am dreptul la pensie de urmas? Indeplinesc conditiile de pensionare
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:49, 13 Iunie 2025
Daca ati implinit varsta standard de pensionare , ati avut cel putin 10 ani de casatorie , iar sotul a avut ani munciti - desigur . Pensia de urmas este jumatate din pensia care s-ar fi cuvenit sotului . Daca cumva aveti pensie proprie , va trebui sa alegeti intre cele doua .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o parte din pensia celui decedat Maria.g Maria.g Tatal meu a decedat in ianuarie fiind pensionar de stat cu o pensie de 800 lei.as vrea sa stiu daca mama mea(care in prezent are o pensie CAP de 370 lei) are ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas condria dumitru condria dumitru in cazul in care sotul decedat a avut pensie de invaliditate,sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas?Daca da care va fi cuantumul ... (vezi toată discuția)