avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sora mamei mele nu și-a mai plătit ratele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sora mamei mele nu și-a mai plătit ratele

Salutare tuturor,

În anul 2003, mama mea a devenit giranta pentru sora ei pe un credit bancar.

Noi ne-am mutat din țară din 2017. Acum câteva zile, au ajuns la domiciliul din România niște hârtii care spun ca de-a lungul timpului, sora ei a fost de negăsit (se muta foarte des) și de la un moment dat, plățile nu au mai fost făcute și creditul a rămas neplătit. O sumă grotesc de mare acum trebuie plătită de mama mea.

Țin să menționez ca am aflat de la părinții mei ca asta nu ar fi prima dată când așa ceva s-a întâmplat. Treaba e ca atunci s-a rezolvat și plățile au continuat să fie făcute de sora mamei mele.

Sora ei este stabilită de ceva ani buni acum, la casa ei, cu familia ei.

Întrebarea me este:
Există cumva posibilitatea de a o da în judecată pe sora mamei mele ? Noi nu suntem sub nicio formă să plătim tot ce s-a adunat de atâta timp și ca orice familie si noi avem perioade mai grele financiar.

Rog seriozitate și îmi cer scuze dacă unele expresii sună puțin ciudat, nu sunt în temă cu cei mai noi termeni de avocatură.

Mulțumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: RaresCiosef , utilizator 21:33, 13 Iunie 2025
Din pacate , mama asta si-a asumat , ca - in cazul ca sora nu-si plateste imprumutul - preia datoria , asta face girantul . Poate reusiti , totusi , sa rezolvati amiabil , ca ziceti ca s-a mai intamplat . Oare de ce mama , stiind ca sora ei e rau-platnic , a riscat ? e doar o intrebare retorica … Sigur ca puteti sa o dati in judecata sa va recuperati sumele , dar numai dupa ce platiti . Inainte , nu aveti motive sa apelati la justitie , nu aveti nici o paguba . PS. Nu neglijati , e posibil sa se trezeasca mama cu o executare silita pe venituri , chiar pe bunuri ( casa , masina , teren , etc. ) daca nu mai obtine venituri in tara , riscul e mare … Eventual , vorbiti cu executorul si aratati-i unde locuieste sora .
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2025
CHKa, utilizator
multumesc de iluminare. mamei mele nici prin cap nu i-ar fi trecut ca se poate ajunge aici. Asta ii e defectul, vrea sa ajute pe oricine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit, debitorul plecat din tara. letbejustice letbejustice Am auzit de curand despre o stare de fapt si sunt curios cum se poate rezolva aceasta, pentru ca aparent se pare ca multa lume poate proceda asa. Un vecin de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar dac_ian dac_ian Buna, urmeaza sa fiu executat silit pentru ca nu mai pot plati rata la un credit ipotecar. Ideea e ca terenul aflat sub ipoteca nu va acoperi nici jumatate din ... (vezi toată discuția)
Conflict intre frati pt propria mama raduspatariu36 raduspatariu36 Buna ziua, am si eu o problema si as dori tare mult sa ma ajutati pentru ca am nevoie de niste raspunsuri si nu stiu unde si cum sa ma adresez, din acest ... (vezi toată discuția)