avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE LA LIMITA DE VARSTA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE LA LIMITA DE VARSTA

Bună ziua!
Sunt născută pe 15.11.1972, angajata în inv.univ.
Va rog sa îmi spuneți când ma pot pensiona la limita de varsta, fără penalizări!
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2025
Ileana popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:56, 14 Iunie 2025
Condiții de îndeplinit:(1) Stagiul complet de cotizare contributiv de 35 + 5 ani de stagiu de cotizare în care intră și facultatea la zi.(2) Vârsta de 65 ani. Dacă îndepliniți condiția (1) puteți să vă deschideți drepturile mai înainte de 65 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si stagiu militar in calculul conditiilor de pensie la limita de varsta GabrielDabu GabrielDabu Buna ziua Sunt nascut in martie 1956 Dupa terminarea liceului (1975) am intrat la facultate, am satisfacut stagiul militar 9L (TR) pana in 1976 si intre ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala MariaBufnea MariaBufnea Buna ziua! Sunt nascuta in 12 mai 1970, lucrez din septembrie 1995 si m ar interesa la cati ani as putea iesi la pensie anticipata partiala. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)