avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate instanta, int-o contestare la executare, sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate instanta, int-o contestare la executare, sa schimbe solutia intre cea de la apel pentru cea de la fond?

Va rog, lamuriti-mi urmatoarea problema.
Intr-un litigiu, solutia de la fond a fost modificata in apel. Executorul mi-a trimis solicitarea de executare dupa solutia data la fond, desi incuviintarea primita a fost in baza titlului executoriu conform hotararii de la fond ramas definitiva prin decizia din apel. (deci in baza solutiei de la apel).
Am facut contestatie la executare solicitind anularea executarii pe acest motiv (exista o divergenta intre incuviintare si ceea ce cere executorul , in baza solutiei de la fond). Dar, cind s-a judecat contestatia, instanta a respins contestatia ca neintemaiata.
Intrebare: poate instanta intr-o contestare la executare silita sa accepte acesta divergenta si practic sa valideze schimbarea facuta de executor intre solutii, fond si apel?
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2025
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 00:20, 16 Iunie 2025
Buna ziua, nu este foarte clar ceea ce relatati. Prezentati actele unui avocat pentru a verifica situatia in concret.
Nu e clar?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire decizii civile definitive potrivnice F1987 F1987 - Am o Decizie de imputare din 2003 emisa de un angajator in februarie, care nu a fost comunicata de acesta. - Am contestat-o in 04.03.2003 cand am luat ... (vezi toată discuția)
Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)