Buna ziua! Va rog să mă ajutați. Vecinul mi-a cules cireșele de pe toți trei pomii din curte. A cerut câteva fructe ( cireșe) pentru copii, dar a venit "la cules" in lipsa soțului său a mea. Acasă fiind doar soacra, care are 70 de ani și e bolnava. Acesteia i-a zis că "i-ar fi sis soțul sa culeagă tot " și deși soacra a insistat să nu mai culeagă, vecinul a continuat nestingherit până a golit toți cei trei pomi. Când am aflat am mers sa ii cer explicații pentru ceea ce a făcut. Însă a devenit agresiv, a ieșit cu un bol de cireșe pe care mi-i le-a aruncat efectiv în cap. Va rog să mă ajutați ce sa fac, fiica mea plânge de când a aflat că nu mai sunt cireșe pe pomi, abia aștepta să mănânce și sincer nu e ok că eu să cumpăr acum de la magazin, când pe pomi erau cel puțin 50 kg de fructe. Ce pot sa fac pentru că vecinul sa plătească pentru ce a făcut. Menționez că niciunul dintre pomi nu trece în curtea lui. Este strict în curtea noastră. Noi locuim la bloc, nu mergem zilnic la soacra. Ea e singura.
Este vorba despre o infracțiune de furt și nu despre abuz de încredere.Faceti plângere penala la Parchet,,milițienii din sat probabil vor încerca să vă convingă sa renunțați dacă faceți plângerea direct la ei..
Plangere penala la Parchet, asa cum ati fost sfatuita aici, o face sotul dvs. in numele mamei sale, care este proprietar, este persoana vatamata si inteleg ca a vazut ce a facut vecinul si chiar a cerut acestuia sa se oprească din cules. Puteti formula plangerea prin posta electronica la Parchetul de pe langa Judecatoria competenta de la domiciliul soacrei.