avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Am primit azi o citație de prezentare la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Am primit azi o citație de prezentare la judecătorie ...

Bună ziua,

Am primit azi o citație de prezentare la judecătorie (peste o lună), legată de un dosar de "confirmare renunțare urmărire penală (art. 318, alin. 12 NCPP)" în calitate de "intimat". Nu mi se oferă detalii legate de fapta din dosar și este prima citație primită vreodată. În ultimii ani, nu am interacționat cu niciun organ al legii, nu mi-a luat nimeni nicio declarație, nu m-am certat/bătut cu nimeni, nici măcar mașina nu conduc. Nu-mi dau seama ce poate fi. Pe site-ul judecătoriei nu mi se oferă alte informații noi în afară de faptul că petentul este Parchetul de pe lângă Judecătoria X. E normal așa ceva? Îmi puteți da un sfat/recomandare?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:34, 16 Iunie 2025
Mergeți sa studiați dosarul.
Se pare ca ati fi considerat vinovat de procuror dar fapta nu este de mare gravitate.
Nu este bine dacă sunteți nevinovat.
Aveti dreptul de a plăti și avocat doar pentru studierea dosarului penal fără sa va reprezinte la instanță.
Asa veți afla despre ce este vorba în concret și dacă exista sau nu probe în acuzare.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare citatie intimat/intimati BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna ziua, am si eu o nelamurire si o oarecare teama, deoarece acum 3 zile am primit o scrisoare de la Parchet, cu urmatoarele date: \"s-a dispus fata de dvs, ... (vezi toată discuția)
Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. este obligatoriu să mă prezint? Tomasilviuflorin Tomasilviuflorin Persoana vatamata a primit ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare . Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la ... (vezi toată discuția)
intimat penal preliminara copie dosar Intimatus Intimatus Pe portal. just apare ca sunt intimat (penal) cu termen de camera preliminara. Petentul a solicitat RUP 318 alin. 12. Întrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)