avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am și eu o situație mai delicată. Mama, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am și eu o situație mai delicată. Mama, trei copii ...

Buna ziua! Am și eu o situație mai delicată. Mama,trei copiii dintr o căsătorie anterioară,cu actualul soț 2 copii.Ea cu grad de 1 handicap,demență ,soțul a făcut demersuri în instanță sa o decada din drepturi pentru a putea fi tutorele ei să poată vândă din bunurile comune. Demersurile au fost făcute fără a fi anunțați toți copii,până în prezent a existat comunicare și ajutor din partea noastră,a copiilor.El anul trecut a fost internat în spital din cauza băuturii (nu că în prezent nu ar mai bea).
Noi, ceilalți copii ce am putea face?
Să acceptăm situația?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:00, 17 Iunie 2025
Procedura de punere sub tutelă este în conformitatea cu legea, dacă nu mai are discernământ și nu se mai poate îngriji singură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura numire tutore pentru batran cu dementa eugen_2 eugen_2 In cazul cererii de punere sub interdictie a unei persoane cu dementa, cel ce este numit ca tutore poate refuza sau este obligat sa indeplineasca acest rol? ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)