avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... REABILITARE.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

REABILITARE.

Buna ziua.Daca ma poate informa cineva in legatura cu intrebarea mea. A fost o pedeapsa cu executare 3 ani si 4 luni pentru conducere fara permis care a fost executata in intregime in anul 2022 luna iunie. Doresc sa aflu cand se face reabilitarea mai precis in ce an sau unde pot sa ma interesez cand sa introduc cererea pentru reabilitare la momentul potrivit pentru a nu fi respinsa de judecator. Mentiones ca pedeapsa a fost de 3 ani si 4 luni, s-a acordat liberare conditionata in anul 2022 in luna martie iar pana la finalul executarii in intregime a pedepsei era luna iunie 2022.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2025
Carolia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carolia , utilizator 20:24, 17 Iunie 2025
Buna ziua

Codul penal:
Articolul 166
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanță, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depășește 5 ani;

Articolul 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 și art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârșit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Deci iunie 2026.
Mulțumesc mult.

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Codul penal:
Articolul 166
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanță, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depășește 5 ani;

Articolul 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) T înermenele prevăzute în art. 165 și art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârșit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Deci iunie 2026.

Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2025
Carolia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen reabilitare denisa_21 denisa_21 Buna seara! In 18.11.2013, sotul meu a fost condamnat la 7 ani inchisoare cu executare. A iesit pentru buna purtare in noiembrie 2017. Legal cand putem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei condamnari de un an executare cu amanarea ... Bran Alexandru Bran Alexandru Buna ziua, in cazul unei condamnari de un an executare cu amanarea aplicarii pedepesei pentru 2 ani probatiune (care s-a finalizat ) si 60 de zile munca in ... (vezi toată discuția)
Este posibil? mihai.m14 mihai.m14 buna ziua! imi poate spune cineva daca pot face o cerere de reabilitare inainte de termen?am fost condamnat definitiv in 2012 am fost eliberat in 2014 si nu ... (vezi toată discuția)