Bună ziua. Soțul meu este bibliotecar într-o comuna. A fost delegat prin decizie de primar cu supravegherea beneficiarilor de venit minim garantat, mai mult de 60de zile. Acum primarul i-a transmis ca ii face o decizie de primar pentru toaletarea pomilor, cositul ierbii și curățarea șanțurilor. Nu vrea sa utileze biblioteca, care în urma unui incendiu în clădirea unde se afla, a rămas fără cărți. Are voie să îi schimbe tipul de activitate? El a dat examen pe acest post în urma cu 20 de ani și acum vrea să îi dea post de muncitor necalificat. Dacă nu e legal, unde sa apeleze? Mulțumesc anticipat. Adaug ca am mai făcut o plângere la ITM pentru ca a vrut sa îl concedieze, i s-a pus în vedere ca nu e în limita legii și i s-a mai pus în vedere sa aibă un comportament adecvat dar este din ce în ce mai rău, totul a plecat de la faptul ca soțul meu face parte din alt partid. Momentan mai are plângeri la ITM ,una făcută de secretarul primăriei, tot pentru comportament neadecvat și este în curs o cercetare de către politia economica pentru nereguli în acordarea ajutorului social.
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii; c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
...
Salarizare
viorelada
Buna ziua,va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Sotul meu este angajat la o primarie comunala,pe un post de bibliotecar cu salariul minim pe economie. Nu are ... (vezi toată discuția)