avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agentie imobiliara - clauza abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agentie imobiliara - clauza abuziva

Bunaziua, Sora mea a facut un contract cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unei case. Un potential cumparator a dat un avans dar apoi nu a cumparat casa si a pierdut avansul respectiv. Agentia vine acum si cere 50% din avansul dat de cumparator, lucru care mie mi se pare abuziv din urmatorul motiv: Daca cumparatorul ar fi dat, prin absurd, 20% din valoarea casei avans, agentia ar fi retinut atunci 10% din valoarea imobilului, adica de 3,3 ori mai mult decat comisionul in cazul unei vanzari? Acest lucru ar fi disproportionat si abuziv, chiar daca era trecut ca o clauza in contract, in opinia mea, dar ce spune legea? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:27, 18 Iunie 2025
Trebuie văzut contractul de avocat.
Nu am mai auzit de asa ceva dar probabil ca ei asa procedează.
Este de gândit.
Cred ca aveti nevoie de avocat sofisticat.

București 2025
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cum trebuie sa procedati ? le dati cu flit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil GCC GCC Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este temeiul legal conform caruia agentia imobiliara trebuie sa-si ia comisionul de vanzare de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu plata comisionului agentiilor imobiliare TomSlayer TomSlayer Buna ziua, doresc sa vind un apartament, si am decis sa apelez la 2 cele mai mari firme de intermediere imobiliara din orasul meu. In contract este ... (vezi toată discuția)
Avans antecontract agentie imobiliara anreea1982 anreea1982 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as aprecia sfaturile dvs. In luna octombrie 2014 am semnat un antecontract pt.intermedierea unui apartament cu ... (vezi toată discuția)