avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domeniul intrebarii: contractele de donatie Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domeniul intrebarii: contractele de donatie Buna ziua, Parintii ...

Domeniul intrebarii: contractele de donatie

Buna ziua,

Parintii mei mi-au donat în urma cu ceva timp una dintre locuintele lor, mai precis o casa mica la tara si doua parcele de pâmânt. Intre timp, anumite circumstante din viata mea fac ca sa fie mai avantajos pentru mine ca acea casa impreuna cu parcelele sa nu fie trecute pe numele meu. As dori ca ele sa fie in continuare pe numele parintilor, ei fiind in viata si as dori ca la rândul meu sa le fac un contract de donatie redându-le astfel bunurile astfel încât ei sa fie din nou proprietari.
As dori sa va intreb:
1. daca aceasta situatie este legala: ca un bun obtinut prin donatie de la cineva sa fie redat acelei persoane de catre cel ce a fost destinatarul donatiei tot printr-un contract de donatie.
2. daca situatia de mai sus este posibila, as dori sa va întreb daca trebuie sa treaca o anumita perioada de timp intre momentul in care s-a incheiat contractul de donatie al parintilor si momentul în care se va incheia la notar contractul de donatie prin care eu le donez la rândul meu aceleasi bunuri.
3. In prinvinta taxelor notariale, stiu ca in cazul contractelor de donatie între rude donatorul nu mai plateste impozit catre stat, iar onorariul notarial pe care trebuie sa il plateasca donatarul se calculeaza in functie de valoarea bunurilor ce fac obiectul contractului de donatie. In cazul meu, bunurile se afla intr-o localitate din mediul rurar, iar interesul meu este sa declar ca bunurile au valoarea cea mai mica pentru ca taxele notariale sa nu fie foarte mari. Intrebarea mea este: exista o suma minima ca valoare a bunurilor ce trebuie declarata ca valoare a bunurilor (in cazul de fata o casa si doua parcele de teren) sau se poate declara, practic, ca bunurile au orice pret, de preferinta cât mai mic, asa încât onorariul notarial sa fie cât mai mic de platit?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va doresc sa aveti o zi frumoasa.
Mihai V.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea ... VioletaGH VioletaGH Buna ziua, As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea unui act de donatie. Am primit o \"mostenire\" din Franta si as dori sa verific validitatea ... (vezi toată discuția)
As dori sa va mai adresez o intrebare, tot referitoare la contractele ... MihaiV44 MihaiV44 As dori sa va mai adresez o intrebare, tot referitoare la contractele de donatie: in cazul a doi soti care detin bunuri (imobil + teren), unul dintre soti ... (vezi toată discuția)
Donatie riana22 riana22 daca primesc un apart. in donatie , ce costuri suport pentru acte si de cine poate fi atacat? (vezi toată discuția)