2025
Buna ziua,sintem mostenitori dupa Mama noastra care a decedat si a mostenit casa bunicilor impreuna cu inca doua surori si un frate din partea mamei .A decedat intre timp si fratele ,asa ca am ramas ca mostenitori doi copii dupa mama ,,o verisoara din partea unchiului si cele doua surori. Menționez ca unchiul meu a trait dupa ce sa casatorit in casa bunicilor citiva ani unde binenteles au facut citeva îmbunătățiri ,au schimbat doua geamuri si au tincuit casa. Dupa moartea bunicilor unchiul a divorțat a mai stat un an doi in casa dupa care a cunoscut pe cineva in oras si sa mutat la oras . impreuna cu noua concubina pina acum citiva ani cind Dna respectiva a decedat si unchiul ne -avind unde sa se mute sa mutat la tara in casa veche a bunicilor .pina la decesul acestuia . De curind am aflat ca fiica lui a inaintat proces in judecata pt ca vrea casa in totalitate si o parte din citeva terenuri agricole . De citeva zile am aflat de la una dintre matusi ca am fost dati in judecata . Mentionez ca si eu si fratele meu nu avem domiciliul in Ro asa ca nu aveam de unde sa stim de acest proces . Va rog sa ne spuneti exista posibilitatea ca fiica unchiului nosttru sa primeasca dreptul integral pe casa chiar daca pe titlul de proprietate apar toti patru fratii ca mostenitori ?Va multumesc frumos !
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Există această posibilitate.
De fapt, tocmai acesta este scopul partajului: încetarea stării de coproprietate și atribuirea bunurilor în proprietate exclusivă fiecărui coproprietar, proporțional cu cota parte.
Instanța are de împărțit mai multe bunuri („casa” + „câteva terenuri”) pentru mai mulți coproprietari (cinci, dacă am numărat corect).
Sigur că există și posibilitatea de a fi atribuită casa ... cui o cere (în primul rând). Dacă sunt mai mulți doritori, încep să fie luate în considerare și alte criterii pentru a stabili cine ar fi mai îndreptățit să o primească.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)