avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen recurs

Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati cu o problema: intr-un proces instanta a stabilit ca termen de recurs 15 zile de la data comunicarii. Data comunicarii pentru parat este 27.05, iar pentru reclamant 28.05.2025.
Avand in vedere ca hotararea nu este completa, reclamantul a depus pe data de 04.06.2025 cerere pentru completare, solicitand si cheltuielile de judecata. S-a fixat un nou termen de judecata pentru data de 25.06.2025
Pe data de 10.06.2025 a fost comunicata catre parti citatia cu noul temen de judecata.
Pe data de 17.06.2025 reclamantul transmite catre instanta recursul.
Intrebarile mele sunt:
- cele 15 zile pentru recurs sunt calendaristice sau lucratoare?
- din cele prezentate paratul a depus in termen recursul
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 13:12, 19 Iunie 2025
Buna ziua, zilele luate in calcul sunt calendaristice. Recursul din 17.06 fata de comunicarea din 28.05 nu este formulat in termenul de 15 zile.
Noua hotarare care se va pronunta cu privire la acordarea cheltuielilor de judecata va fi supusa recursului? Se va acorda un nou termen pentru intreaga hotarare sau doar pentru acest capat al cererii?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, zilele luate in calcul sunt calendaristice. Recursul din 17.06 fata de comunicarea din 28.05 nu este formulat in termenul de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre recurs si cerere completare hotarare judecatoreasca ... jacquelline jacquelline Diferenta intre recurs si cerere completare hotarare judecatoreasca Am primit urmatoarea hotarare civila: Admite, în parte, acțiunea, astfel cum a fost ... (vezi toată discuția)
Circuitul cererii de chemare in judecata - pentru cei care doresc sa isi sustina singuri cauza trope_doi trope_doi Un fel de rezumat al modului in care se ajunge la o hotarare judecatoreasca... Ideea, recunosc, apartine utilizatorului che_gargara. Am copiat de pe ... (vezi toată discuția)
Art. 281 codul de proc.civila dragosbutucea dragosbutucea Stimati juristi: Am urmatoarea dilema: tocmai mi s-a emis o hotarire judecatoreasca prin care mi s-a retrocedat un teren. Hotarirea contine mai multe ... (vezi toată discuția)