Plata intretinere: avem un vecin nou, a cumparat un apartament si acum e in curs de amenajare. Pe motiv ca nu locuieste nimeni, plateste 0 (zero) consum de apa, dar toarna sape, gleturi, etc, care necesita mult consum de apa. Fiind ruda cu presedintele de asociatie este tolerata atitudinea domniei sale. Cum putem rezolva situatia, facem o sesizare scrisa catre asociatie?
Nu poate avea consum zero, e obligat să declare consumul, conform indecșilor apometrelor. În privința președintelui, cred că cel mai bine e sa-l schimbați. Convingeți-vă vecinii și candidați pentru a fi presedinte.
Mai mult, in Regulamentul intern al fiecarei as. prop. trebuie prevazut faptul ca in asemenea cazuri, nr. de persoane nu poate fi zero - fiind vorba de persoane care locuiesc sau au alte activitati.. (noi asa procedam, punem 1-2 persoane)
Pe langa asta, se stie, cu ocazia renovarilor in locuinte rezulta mult praf, mult moloz care nu poate fi dus la containerele de salubritate. Trebuie multa atentie, la iesirea din acele locuinte pentru a nu murdari spatiile comune, liftul etc.
Cu consumul de apa este alta problema pe care a amintit-o @latka. Omul trebuie determinat sa-si declare consumul, iar presedintele sa-si vada de treaba lui, fiind ales de comunitate.
Persoanele au alte activități când spațiul nu are destinația de locuință, nu când un proprietar își amenajează locuința, citiți legea 196/2018, se încheie și acea convenție pe număr de persoane. Altfel, la o locuință nu prevede legea de vreo convenție. Cam încurcați borcanele...aaa, pardon, articolele.
Pierderi de apa
fyorre
Buna ziua! De cateva luni locuiesc intr-un bloc mic, cu 12 apartamente si in fiecare luna platesc pierderi 5-6 mc de apa. Doar ca eu nu cred ca acestea sunt ... (vezi toată discuția)