avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu vrea sa dea casa copilului meu minor. Care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu vrea sa dea casa copilului meu minor. Care ...

Bună ziua.Socrul meu vrea sa dea casa copilului meu minor .Care ar fi cel mai bun act ca copilul sa intre în posesia casei dar în același timp și socrul sa aibă siguranță că nimeni nu îl da afara din casa
Cel mai recent răspuns: Lant , utilizator 18:32, 20 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de donație cu clauza de uzufruct viager.
Dar aveți nevoie de încuviințarea instantei de tutela și de o hotărâre judecătorească prin care sa fie desemnat un curator (în afara de părinți) care sa îl reprezinte pe minor la semnarea contractului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câți copii are socrul dvs.?

romascanu a scris:

Câți copii are socrul dvs.?

Socrul are 2 copii,dar cel mic a spus ca el nu vrea nimic și este de acord sa facă totul pe numele nepotului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- pot dona apartamentul meu proprietare personala , ... MihaiDaniel87 MihaiDaniel87 Buna ziua- Pot dona apartamentul meu proprietate personala , copilului meu de 6 ani cu anumite clauze ( ca dupa moartea mea sa intre in posesia lui legal) ... (vezi toată discuția)
Nu sunt căsătorită și nu am copii. aș vrea să îi las apartamentul unui nepot minor, cum să procedez? Bogdan Trandafir Bogdan Trandafir Eu sunt mătușa unui nepot (minor) ,3u nu mai am mult de stat pe acest pământ fiind singura necăsătorit si fara copii m-am decis sa ii las nepotului meu ... (vezi toată discuția)