avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Beneficiez de indemnizație copil de pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Beneficiez de indemnizație copil de pe data de 15.08.2023 ...

Buna ziua,
Beneficiez de indemnizație copil de pe data de 15.08.2023 până pe data de 15.08.2025 iar cei de la primărie mi-au spus atunci când am depus actele că sotul nu se încadrează pentru lunile tatălui fără câteva zile pentru că el are contractul de angajare de pe data de 22.08.2022.
Acum vor să îmi taie cele două luni cei de la direcție precum că tatăl se încadrează dar eu nu înțeleg cum le iese lor că soțul a lucrat un an când iese sub un an fără câteva zile.
Întrebarea este se încadrează soțul la lunile tatălui său nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 21 Iunie 2025
Da, se incadreaza ... În calculul celor 12 luni se includ și fracțiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum și cele în care solicitanții s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6) din OUG 111/2010, considerate lună întreagă.

Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina, indemnizatie dobreramona dobreramona Eu sunt angajata din 14.07.2016,si am cam 6-7 luni de sarcina. Daca nasc dupa data de 14.07.2017 stiu ca beneficiez de indemnizatie copil. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AndaE AndaE Buna seara, Sunt insarcinata, avand probleme cu sarcina am fost in CM, iar depasind cele 90 de zile, am ajuns la comisie. Problema este ca am intrerupere 2 ... (vezi toată discuția)