avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Am o intrebare pentru dvs. Am un amic din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Am o intrebare pentru dvs. Am un amic din Ghana, Africa. ...

Buna ziua. Am o intrebare pentru dvs. Am un amic din Ghana, Africa. In momentul de față lucrează în Arabia Saudită, cu acte în regulă. Care este procedura de urmat pentru a-l aduce în România la mine legal și care sunt procedurile legale de urmat pentru a putea lucra cu formalități legale atât în România cât și în uniunea europeană? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 22 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Venirea în România a cetățenilor non UE (Procedura invitației)
[ link extern ]

2. Potrivit art. 36 C.mun., cetatenii straini si apatrizii pot fi angajati prin contract individual de munca in baza autorizatiei de munca sau a permisului de sedere in scop de munca, eliberata/eliberat potrivit legii.

3. Străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori în condițiile prevazute de OG 25/2014.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul de a fi angajata? Iriszzz Iriszzz Buna ziua, Daca sunt cetateana straina, cu permis de sedere temporarara pe teritoriul Romaniei (sunt studenta), pot fi angajata in Romania? Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Contract munca straini in scop de cercetare aur19 aur19 Pentru a incheia un contract individual de munca pentru un strain (turcia) pe functia de director proiect cercetare, trebuie autorizatie de munca sau este ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain ContSters118753 ContSters118753 Sunt cetatean strain dintr-o tara non UE si sunt in Romania pentru a face rezidentiatul intr-un spital de stat din Bucuresti.Doresc sa stiu daca: 1. ... (vezi toată discuția)