avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sora mea, vrea sa divorțeze de sot din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sora mea, vrea sa divorțeze de sot din motivul ca ...

Bună ziua! Sora mea, vrea sa divorțeze de sot din motivul ca este arestat de peste 1 an. Motivul fiind viol fiica sa. Cum poate divorța cât mai repede, ce documente ii trebuie și cât trebuie sa plătească. Menționez ca are 11 copii care sunt luați de protecția copilului. Sunt decăzuți din drepturi. Sora este asistat social. Nu are nici un venit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:43, 23 Iunie 2025
Daca sotul este de acord, poate cauta un notar care se deplaseaza la penitenciar ca sa constate desfacerea casatoriei (poate chiar solicita suport de la Uniunea Notarilor pentru gasirea unui notar).
Asistata, neasistata, taxele legale trebuie platite.
Daca sotul nu accepta, va trebui sa se judece in instanta.
Multumesc

adriandimitriu a scris:

Daca sotul este de acord, poate cauta un notar care se deplaseaza la penitenciar ca sa constate desfacerea casatoriei (poate chiar solicita suport de la Uniunea Notarilor pentru gasirea unui notar).
Asistata, neasistata, taxele legale trebuie platite.
Daca sotul nu accepta, va trebui sa se judece in instanta.

Probabil ca nu va fi de acord cu asta, asa ca va trebui sa se adreseze instantei de judecata, va cere divortul, cum copiii sunt la stat, nu cred ca mai e cazul sa ceara ceva in legatira cu ei, dsr trebuie sa scrie ca are copii si ca sunt decăzuți din drepturi, sa ceara sa nu plătească taxa de timbru ca nu are venituri, sa ia o adeverinta de la anaf
Multumesc

gi-jane2 a scris:

Probabil ca nu va fi de acord cu asta, asa ca va trebui sa se adreseze instantei de judecata, va cere divortul, cum copiii sunt la stat, nu cred ca mai e cazul sa ceara ceva in legatira cu ei, dsr trebuie sa scrie ca are copii si ca sunt decăzuți din drepturi, sa ceara sa nu plătească taxa de timbru ca nu are venituri, sa ia o adeverinta de la anaf

O familie cu probleme..Sa ceara ajutor public judiciar,sa apeleze la un ONG etc
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum sami iau copilul inapoi elisabeta adriana elisabeta adriana fiind in divort cu sotul meu, acesta a incredintat copilul la o familie. la tribunal neam impacat-dar el este aresatat- si eu vreau copilul inapoi.stiti daca ... (vezi toată discuția)
Divort fara minori asanicai asanicai buna ziua!:D.vreau sa stiu si eu daca am vreo sansa sa dau divort ,sotul meu a inaintat divort si la tribunal a zis ca vrea sa il retraga.si eu am zis ca ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ContSters188379 ContSters188379 Buna ziua .Am o fata de 16 ani care este recunoscuta de tatal ei dar fata sta an grija mea decand sa nascut el nu mia platit nici odata nimic si nici nu sa ... (vezi toată discuția)