avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 3 frati, mama a decedat, eu am grija de tata, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 3 frati, mama a decedat, eu am grija de tata, il tin la ...

suntem 3 frati ,mama a decedat ,eu am grija de tata ,il tin la mine acasa ca are 85 ani deja de un an sta la mine ,cand erau parintii in viata tot eu singura iam ajuta la treburi si acum tata vrea sami lase casa in care am copilarit cum e mai bine sa o vanda si sami dea banii sau sami faca donatie ca il ingrijesc singur ,fratii nu il viziteaza ,va multumesc mul
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 10:46, 26 Iunie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mai aveți frați donația nu-i recomandată, că poate fi atacată pentru rezerva succesorală.
Mai sigur e un contract de întreținere.
Buna ziua

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Contract de vanzare-cumparare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager, in schimbul imobilului.
Am trecut pe aici si stiu ce zic.
In contract sa fie clar identificat ce imobil va lasa.
Mergeti cu el si la expertiza osihologica sa puteti dovedi ca are discenamant.
Grabiti-va cu aceste documente cat mai repede. timpul trece in defavoarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)